Geld verdienen met beleggen
Geld verdienen met beleggen
Geld verdienen met beleggen

Aandelen kopen


De beurs op met aandelen

Hoewel je er tegenwoordig wat minder over hoort, zijn aandelen nog steeds een erg populaire manier om geld te verdienen. Bedrijven geven aandelen uit, die door beleggers worden gekocht. Heb je in een aandeel geïnvesteerd, dan kun je een aantrekkelijk rendement verwachten. Online brokers maken het je tegenwoordig erg makkelijk om aandelen te kopen. Door het overzicht te behouden en de ontwikkelingen te volgen kun je met een kleine investering al veel geld verdienen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Je zou misschien verwachten dat aandelen kopen en verkopen alleen op de beurs plaatsvindt. Als alle beleggers in Nederland tegelijkertijd op de AEX zouden verschijnen, zou er echter geen ruimte zijn. Door de mogelijkheden van het internet zie je tegenwoordig juist veel mensen online beleggen. Je kunt bijvoorbeeld handige apps gebruiken om aandelen te kopen en met één druk op de knop weer te verkopen.

Handel op de korte of lange termijn

Jouw beleggingsstijl is geheel afhankelijk van wat je wilt bereiken. In de aandelenwereld zie je eigenlijk twee soorten beleggers. Beleggers op de lange termijn kiezen bewust voor een aandeel van een bepaald bedrijf en houden zo’n aandeel langer vast. Beleggers op de korte termijn gaan meer uit van het nieuws en actuele ontwikkelingen. Ga je zelf aandelen kopen, hou dan rekening met dit onderscheid.